nl en fr
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Olympos
Olympos
Reviews | Review toevoegen

In Olympos kost alles tijd. Wie het verst achterop staat op het tijdsspoor, mag een actie uitvoeren. Ofwel kiest hij hierbij voor uitbreiden ofwel voor ontwikkelen. Uitbreiden kan op een v...

€ 24,95
€ 14,95
Prijs per stuk

 

Dit product is niet in voorraad. Wil je dat we het voor jou bestellen bij onze leverancier? Neem dan contact met ons op.

Op verlanglijst
 

| Meer

Heb je een vraag over dit product?

Laat het ons weten.

In Olympos kost alles tijd. Wie het verst achterop staat op het tijdsspoor, mag een actie uitvoeren. Ofwel kiest hij hierbij voor uitbreiden ofwel voor ontwikkelen. Uitbreiden kan op een vredevolle manier (als het een leeg gebied is) of via oorlog. Om uit te breiden moet je eerst verplaatsen. Een landvak kost hierbij 1 tijd, een zeevak 2 tijd. Als je in een leeg gebied stopt, dan neem je dit automatisch in. Stop je in een gebied waar al een aanwezigheid is (van een medespeler of van een vreemde stam), dan wordt de militaire kracht vergeleken. Heb je de grootste militaire macht, dan kost het je 1 tijd om het gebied in te nemen, bij gelijke stand 2 en als je minder hebt 3.
Kies je voor de 2de actie, ontwikkelen, dan kan je gaan voor een ontdekking, die je bepaalde voordelen (zoals voor minder tijd bewegen) geeft tijdens de rest van het spel of voor het bouwen van een wonder, wat je punten op het einde van het spel oplevert. Beiden kosten 7 tijd.
Tijdens het vooruitgaan op het tijdsspoor passeren de spelers 9 goden. Deze maken dat er Olymposkaarten worden opengedraaid. Deze kunnen zowel positieve als negatieve zaken met zich meebrengen. De speler met de meeste Zeussymbolen krijgt hierbij de positieve kaarten ter beschikking, de speler met de minste Zeussymbolen krijgt de negatieve.
Het spel eindigt als alle spelers de laatste Zeusplaats op het tijdsspoor hebben bereikt. Wie de meeste punten heeft weten te verzamelen, die wint het spel.

Naam
Speelduur
Aantal spelers
Leeftijd
Uitgever
Designer
Soort
Taal
Taalonafhankelijk
Ranking (BGG)
Olympos
75 minuten
2-5
12+
Ystari Games
Philippe Keyaerts
Strategie
Engels
Ja
Top 1000

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * hebben we nodig om je vraag te kunnen beantwoorden.

Je vraag is verzonden. Bedankt!

We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.