nl en fr
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Haspelknecht
Reviews | Review toevoegen

In het Ruhrgebied, lange tijd geleden, maakte een jongen met wat hout een vuurtje om ’s nachts een beetje warm te blijven. De volgende dag brandde het vuur nog steeds! Er moest iets zij...

€ 44,95
Prijs per stuk

 

Dit product is niet in voorraad. Wil je dat we het voor jou bestellen bij onze leverancier? Neem dan contact met ons op.

Op verlanglijst
 

| Meer

Heb je een vraag over dit product?

Laat het ons weten.

In het Ruhrgebied, lange tijd geleden, maakte een jongen met wat hout een vuurtje om ’s nachts een beetje warm te blijven. De volgende dag brandde het vuur nog steeds! Er moest iets zijn wat beter brandt dan het door hem verzamelde hout! Die glimmende zwarte rotsen zorgen blijkbaar voor een lekker vuurtje wanneer het koud is en maken daarmee de winter net wat comfortabeler. Wanneer er naast het boeren wat tijd over is, graven de boer en zijn assistent naar kolen. Dan is er nog dat vieze grondwater. Van een beetje grondwater heeft men geen last, maar als er teveel staat, is het onmogelijk kolen omhoog te halen. Welke technieken kun je gebruiken om het grondwater de baas te zijn en de grond dieper af te graven om aan deze glanzende zwarte rotsen te komen?

In Haspelknecht kruipen spelers in de rol van boeren die hun kansen schoon zien de aanwezigheid van kolen onder hun land in het zuiden van het Ruhrgebied te benutten. Kolen werden hier zelfs dicht tegen de oppervlakte gevonden. Het spel speelt zich af in een tijd waar het land nog vol stond met bossen en wegen een uitzondering waren. Spelers vergaren kennis, breiden hun boerderij uit en graven hun grond verder af om aan meer kolen te komen. Het spel bevat talloze wegen die naar de winst kunnen leiden. Het spel bevat een zeer interessant en innovatief actie selectie mechanisme. Een speler kiest taken om uit te voeren en moet daarbij ook wat doen aan het grondwater, wat er anders voor zal zorgen dat er nauwelijks tot geen kolen verkregen kunnen worden. Het spel biedt een hoop variatie en heeft een hoge herspeelbaarheid omdat de ontwikkelingstegels aan het begin van elk spel op een andere manier worden neergelegd.


Naam
Speelduur
Aantal spelers
Leeftijd
Uitgever
Designer
Soort
Taal
Taalonafhankelijk
Ranking (BGG)
Haspelknecht
60-90 minuten
2-4
12+
Quined Games
Thomas Spitzer
Worker Placement, Strategie
Nederlands, Engels, Frans, Duits
Ja
Top 2500

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * hebben we nodig om je vraag te kunnen beantwoorden.

Je vraag is verzonden. Bedankt!

We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.