Ben je fan van coöperatieve spellen (denk aan Pandemic) en deckbuilding (zoals bv. Dominion), dan is Aeon’s End iets voor jou. Maar er zijn meerdere losstaande spellen van Aeon's End. In principe kan je met eender welk spel beginnen én je kan de spellen ook door elkaar mixen. Maar welke is dan het beste om mee te beginnen? Heel interessant om te weten is dat in elke Aeon's End 'basisdoos' een volledig voorbereide set up zit voor het eerste spel dat je zal spelen. Op die manier kan je heel snel beginnen en het spel al spelend leren.
Aeon's End & Aeon's End: War Eternal
Deze twee versies basisdozen zijn zeer vergelijkbaar. Ze geven beiden een reeks karakters, verschillende vijanden en een hele reeks kaarten waarmee je de monsters moet bevechten. Deze twee zijn de meest eenvoudige en daarom is het ook best om met een van deze twee te beginnen, met lichte voorkeur voor War Eternal. De karakters en monsters uit die laatste zijn iets interessanter om mee te beginnen.
Aeon's End: New Age
Daarnaast is er ook een basisdoos Aeon’s End: New Age. Deze introduceert naast de vaste ingrediënten ook een nieuw campagne systeem. Je kan gewoon elk monster apart bevechten maar met dat campagne systeem kan je de strijd aangaan met 4 monsters achter elkaar. Na elke vijand wordt de strijd moeilijker maar de karakters worden ook sterker. Na de campagne kan je alles gewoon resetten. Dat campagne systeem is ook toepasbaar en combineerbaar met de anderen Aeon’s End spellen. Dit is een absolute topper maar door dit nieuwe systeem en het feit dat sommige karakters iets moeilijker te spelen zijn maakt New Age misschien iets minder geschikt om mee te beginnen.
Aeon's End: Outcasts
De volgende basisdoos is Aeon's End: Outcasts. Outcasts gaat verder met het Expeditie systeem dat werd geïntroduceerd in Aeon's End: New Age, dat spelers in staat stelt alle inhoud die ze bezitten opnieuw te spelen in een kort campagneformaat. Na elk spel krijgen de spelers nieuwe schatten en spelerskaarten waarmee ze krachtiger kunnen worden. De vijanden waarmee de spelers te maken krijgen worden echter bij elk gevecht sterker en sterker. Hierdoor is het minder geschikt voor beginnende spelers dan bijvoorbeeld War Eternal.
Aeon's End: Legacy
Aeon’s End: Legacy staat het verste van de andere drie titels af. Bij het 'Legacy systeem' speel je een volledige 'campagne'. Een campagne bestaat uit verschillende spelsessies. En typisch aan Legacy is dat je tijdens elke speelbeurt spelonderdelen gaat veranderen, verwijderen of toevoegen. Daardoor is elke spelsessie anders dan de vorige. Aeon's End: Legacy is daarom vooral aan te raden indien je een vaste groep van spelers hebt waarmee je regelmatig samen komt om te spelen. Je speelt met het deze vaste spelers dan de volledige campagne uit. Als je de volledige campagne hebt gespeeld is Aeon's End: Legacy nog steeds vlot speelbaar, maar niet al het materiaal is achteraf nog bruikbaar en niet alle kaarten mixen even goed met de andere drie spellen. Aeon's End Legacy is dus vooral een meerwaarde als je van het Legacy-principe houdt.
Ondertussen is er ook een tweede Aeon's End Legacy spel beschikbaar, namelijk Aeon's End: Legacy of Gravehold. Legacy of Gravehold heeft een dieper, meeslepender verhaal met vertakkende paden. Na elk spel krijgen de spelers ervaring. Die ervaring besteden ze aan verbeteringsstickers, die samen met spelerskaarten de spelers in staat stellen krachtiger te worden. De vijanden waarmee de spelers te maken krijgen worden echter bij elk gevecht sterker en sterker.
Aeon's End Uitbreidingen
Je kan later nog één of meerdere van de vele uitbreidingen toevoegen. Deze geven vooral extra karakters, monsters en kaarten. Enkele voorbeelden van uitbreidingen: The Void, The Nameless, Into the Wild, The Depths, Shattered Dreams, The Ancients, Buried Secrets, The Outer Dark. Er is ook een Accessory Pack met allerlei leuke extra's. Deze uitbreidingen kan je aan eender welke basisdoos toevoegen.